Produsul este de productie interna fiind avizat de Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari ,de catre Ministerul Sanatatii – Diectia Generala a Medicinii Preventive si Promovarea Sanatatii si agrementat de catre Comisia de Agrement Tehnic in Constructii – Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului. Podusul este fabricat din materii prime pure, nu contine rebuturi toxice sau deseuri industriale .Este un produs ecologic care nu prezinta pericol pentru sanatatea oamenilor si nu polueaza mediul inconjurator. Se incareaza in prevederile Legii mediului nr.137/1995.

 

Utilizări

Protectia antifoc a tuturor incintelor unde se impun masuri de ignifugare conform legilor in vigoare.

 

Suport de aplicare

Termoprotectia suprafetelor aparente si neaparente din lemn masiv si a produselor pe baza de lemn (PAL, PFL, placaje stratificate).

 

Caracteristici Fizico-Chimice

Aspect: suspensie lichida; Culoare: alb-gri; Reziduu uscat la 105*C: maxim 45% Timp de uscare: minim 12 ore, in conditii normale de temperatura si presiune ( 20 *C, 760 mm coloana Hg)Caracteristici de comportare la foc Eficacitatea ignifugarii: STAS 652/74, foarte buna; pierdere de masa – maxim 25-30% Propagarea flacarii: STAS 7248/81, Clasa PII Clasa de combustibilitate: STAS 11357/79, C1 (practic neinflamabil) sau C2 (dificil inflamabil)

 

Utilizare

Mod de aplicare: aplicarea se realizeaza prin pulverizare sau pensulare Mod de lucru: produsul ignifug trebuie aplicat in doua straturi succesive egale; cel de-al doilea strat se aplica dupa o uscare de min. 10-12 ore. Consum specific: 1-1,1 kg/mp

Eficacitatea in timp a ignifugării: minim 3 ani, in conditii normale de exploatare.