SC LANCRIS dispune de un atelier dotat cu toate utilajele necesare pentru verificarea, incarcarea si repararea stingatoarelor si alte aparate de stins incendii, atestata de Centrul National pentru Securitate la Incendiu si Protectie Civila Bucuresti si un personal atestat si competent, oferind servicii de un inalt nivel calitativ si cu maxima operativitate si mijloc de transport de la/la beneficiar.

Operatiunile de service se pot grupa in urmatoarele categorii:

– manopera pentru VERIFICAT, INCARCAT include urmatoarele operatii: demontat, golit, curatat, verificat functionarea subansamblurilor, schimbat membrana si inel etansare.

– verificarea recipientului la presiune, incarcat butelie cu CO2 (dupa caz), incarcat cu pulbere (agent de stingere), montat, presurizat cu N2, etichetat.

– vopsirea include urmatoarele operatii : sablat recipient, grunduit si vopsit in doua straturi in vederea asigurarii unei protectii anti-corozive eficiente.

– înlocuirea agentului de stingere, respectiv a pulberii, a spumantului sau a dioxidului de carbon.

Depinzand de starea stingatoarelor aduse in service, nu toate aceste operatiuni devin obligatorii.

 

Operaţiuni de service stingătoare

Operaţiuni de service stingătoare

Pentru o buna durabilitate in timp la intemperii (umiditate, soare, inghet/dezghet), vopsirea stingatoarelor se face in camp electrostatic. Vopseaua utilizata este NEOTEC PP101 care este aplicata intru-un strat de 60-100 microni si recipientul este tinut 15 minute in cuptor la o temperatura de 180º C.
NEOTEC PP101 respecta standardele EN ISO 9001 :2000 si EN ISO14001 :2004, respecta specificatiile tehnice ale QUALITICOAT si GSB.